EXPERIMENTAM?


De les diferents necessitats bàsiques que té la primera infància (alimentació, moviment, repòs, comunicació, ser reconegut, sentir-se estimat...) hi ha també la d'explorar l'entorn social i natural. Amb aquesta acció els nins toquen, proven, miren, omplen més accions que els permeten descobrir les diferents propietats dels objectes.

Les capacitats de mirar, tocar, comprovar i comunicar aporten a l'infant processos mentals com: observar, identificar, classificar, fer hipòtesis, experimentar, resoldre problemes...

Nosaltres volem oferir aquestes situacions, ja que estimular la curiositat és fer-los despertar l'esperit de descobrir i per tant, el d'aprendre!

Avui vos proposam experimentar amb aliments i materials que teniu per casa.

EXPERIMENTACIÓ AMB FARINA
La farina transmet als infants unes sensacions i percepcions especials, ja que el tacte amb la farina és suau, agradable i a més, des del punt de vista tàctil, podem fer dibuixos, formes, espargir-la...



EXPERIMENTACIÓ AMB ARRÒS BULLIT.
L'arròs es tracta d'un cereal considerat com aliment bàsic. El tastam, l'estrenyem, observam el seu color blanc, omplim i buidam recipients.


EXPERIMENTACIÓ AMB PASTA CRUA VS PASTA BULLIDA.
Els hi podeu posar al seu abast molt de tipus diferents de pasta: de colors, gran, mitjana, petita, llarga i curta i a més, varis instruments de manipulació com: coladors, pots de diferents mesures, carmanyoles, culleres i cullerots. Els vostres infants ho poden tocar, comparar, menjar, ensumar i trepijar-ho.


EXPERIMENTACIÓ AMB ESPUMA D'AFAITAR.
L'espuma d'afaitar és un material amb unes característiques diferents, ja que enriqueix la percepció tàctil en l'infant. Poden d'aquesta manera gaudir de noves sensacions i emprar les mans com a instrument de transformació de la realitat i la creació.



Vos animam a fer alguna (o totes) les experimentacions que vos proposam i que ens envieu fotos per poder publicar al bloc i així els vostres companys veuran com de bé vos ho passau.

Ja sabeu, zero.tres@assumpcio.fecib.net per tot allò que vulgueu o necessiteu. I també ens podeu seguir a les xarxes socials: Facebook i Instagram: Els Petits de l'Assumpció.

Una forta abraçada,
Vos enyoram!
Les educadores dels Petits de l'Assumpció.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PSICOMOTRICITAT FINA (ESPAI 2-3)

BENVINGUTS AL NOU CURS 2023-2024, COMENÇAM!!

ANIVERSARI DIONÍS (ESPAI 2-3)